Nick Vujicic

12.02.2013 22:22

Nick Vujicic je velmi inspirativní, charyzmatický a rozhodně obdivu-hodný muž! Narodil se bez rukou a bez nohou a přesto (či možná spíše právě proto) cestuje po celém světě a přednáší - pro děti a teenagery na školách i mimo ně, pro dospělé, pro vězně... pro každého, kdo potřebuje v životě novou naději.

Krom toho je také velmi úspěšný v obchodování s akciemi a nemovitostmi, ale také napsal několik knih - např. "Life without limits" (Život bez omezení) a také "Unstopable" (Nezastavitelný)...

V září 2010 navštívil i Českou republiku. Byla jsem na jeho přednášce - je naprosto úžasný. Tenkrát hovořil o tom, čím si v životě prošel a také o pochybnostech, které kdysi měl - o tom, zda by mohl být plnohodnotným partnerem (v té době byl čerstvě zamilovaný) a otcem, když nebude moci svou ženu a dítě ani pohladit či obejmout... A mám skvělou zprávu! Přesně před rokem se oženil a dnes psal na FB zprávu, že jeho žena má již porodní bolesti a ačkoli je ještě doma a vaří večeři, již je otevřená na 4 cm ;-).

 

No a tak mi přišlo, že je vhodný čas pro přidání tohoto příspěvku. A věnuji jej všem, kteří o sobě pochybují nebo se právě teď cítí "na dně"...

 

Zde najdete odkaz na krátké video nazvané "Žádné ruce, žádné nohy, žádné starosti".

 

 

A tady dva citáty převzaté z FB stránek Angličtina s Lydkou

 

NICK VUJICIC - Život bez hranic
"Nikdo není šťastný a nesrší energií po celých sto procent svého života. Vaše pochmurnejší nálady jsou přirozené. Také mají svůj smysl. Podle nedávných psychologických studií vám temnejší nálada umožňuje kritičtejší a analytičtejší pohled na vlastní práci."


"Všichni máme omezení. Nikdy nebudu hvězdou NBA, ale to je v pořádku, protože mohu inspirovat lidi, aby se stali hvezdami svých vlastních životů. Nikdy byste neměli žít v souladu s tím, co vám chybí. Místo toho žijte, jako kdybyste mohli dělat vše, o čem sníte. Dokonce, i když vás postihne neúspěch nebo tragédie, byste si měli uvedomit, že z toho často plyne neočekávaný, zcela nepravděpodobný a naprosto nemožný přínos. Možná si to neuvědomíte hned. Často budete muset premýšlet, co dobrého by z toho mohlo vzejít. Ale věřte, že vše se děje pro dobrou věc - dokonce i tragédie se mohou přeměnit v triumfy."

 

Amen.

 

Pro www.laskyplne.cz Marie Kuchařová