MME: Merkur retrográdní (12.03.-03.04.2012)

19.03.2012 21:15

 

 Michelle Manders, 7.3. 2012

 

 

Drazí přátelé,

 

 

Astrologicky se nyní na nebi děje velmi mnoho věcí a všechny nám pomáhají na naší cestě hlouběji do svého nitra, abychom zde rozsvěcovali světlo a čistili staré vzory znečisťující naše myšlenky, zdraví, postoje, víru i tvořivost a především stresující nás v běžném životě. Kromě toho se zároveň s úplňkem v Panně (8. března 10:40 hod SEČ) nachází Merkur v Beranu a 12. března se opět obrací do retrográdního pohybu v Rybách. Stále je také retrográdní Mars v Panně a Saturn pokračuje ve svém pomalém retrográdním pohybu Vahami.

 

Úplněk v Panně nám umožňuje nastolit pořádek a zdravou rutinu tam, kde je chaos. Toto je důležitý čas k zaměření se na zdravotní otázky, očistnou dietu, generální úklid, očistu a uvědomění si, že utápění se v chaosu jen zhorší vnitřní i vnější stres a velmi pravděpodobně i negativně ovlivní naše zdraví. Ignorování nepořádku vás ovlivní emočně a naplní vás negativními emocemi, výsledkem čehož budou činy a unáhlené reakce v rozčílení, kterých budete následně litovat. Nepodceňujte léčivé síly přítomné v organizování vašeho dne a času, stejně jako vytrvání v rutinních procesech. I když to může znít nudně, je to pro toto období to nejlepší. Je to klíč k vytrvání ve svém středu, i když se nacházíte uprostřed chaosu.

 

Retrográdní Merkur přidá olej do ohně, pokud budete lpět na tom, co potřebuje léčení a očistu - nezvládání vašich činů a diet, negativních myšlenkách, negativním vnitřním dialogu a ztotožňování se s nezdravými způsoby – obzvláště když ovládá Pannu, ve které se nyní nachází. Pokud však budete používat to, co jsem uvedla výše, sníží to intenzitu tohoto tlaku. Jako u každého retrográdního pohybu se vždy ptejte: „Dobré pro koho, špatné pro koho? Protože ne každý je ovlivněn negativně a někdo cítí tlak jen do určité míry – proto si buďte vědomi svého okolí a pocitů, využijte tento čas k nalezení volných konců a jejich svázání. Je pro to nejvhodnější doba.

 

Když je Merkur retrográdní, radíme každému, aby odpočíval, vzdálil se, studoval, zkoumal, přehodnocoval a přezkoumával záležitosti, které vyplavou na povrch. Budete překvapeni, až uvidíte, kolik lidí a událostí z minulosti se vrátí, aby znovu probudili to, co je potřeba vyčistit a konečně odložit k odpočinku. Je několik klíčových faktorů, které se vždy objeví a které když je ignorujeme, mají tendenci nás rozčilovat. V tomto období nikdy nepodepisujte žádnou smlouvu (ani svatební), aniž byste ji ještě jednou obnovili. Nekupujte nic s pohyblivými částmi ani žádnou elektroniku, protože by vám to způsobilo problémy – zejména drahé položky jako auta, počítače apod. Pokud dáte auto do opravy, může se to také změnit ve frustrující záležitost, protože ho později budete muset do opravy vrátit, jelikož pravděpodobně něco přehlédnou. Přehlédnutí je také důvod, proč v této fázi nepodepisovat žádné smlouvy. Mohli byste opomenout něco důležitého, co by se mohlo projevit ve formě nákladů třeba i za 4 roky. Mnohokrát jsem také viděla, že byla v tomto období přijata nabídka práce, avšak tato osoba v daném zaměstnání nezůstala příliš dlouho; případně kontrakt nepřinesl to, co bylo původně slíbeno. Není to ani vhodný čas pro začínání čehokoli nového – ať už obchodu či důležitého projektu. Raději tento čas využijte k dalšímu průzkumu a obrušování hran a projekt začněte až kolem 7. dubna, tedy několik dní poté, co se Merkur opět vydá na přímou cestu. Úplně nejlepší by bylo odložit začátek až na 17. dubna, což je pár dní poté, kdy se i Mars začne pohybovat vpřed.

 

Merkur ovlivňuje i obchodování a cestování. Pokud kamkoli cestujete (zejména letecky), raději dvakrát prověřte detaily ohledně letů a připravte se na možnost zrušení či zpoždění. Také si nechte potvrdit všechny schůzky a dohody před tím, než odcestujete, abyste si byli jisti, že stále platí. Jasně označte svá zavazadla a ujistěte se, že máte všechny potřebné dokumenty v platnosti a pořádku. Pokud cestujete autem, zkontrolujte gumy, vodu, olej atd. a dělejte cestou pravidelné odpočinkové přestávky. V tomto období se stává mnoho nehod – můžete to sami vnímat. Já to zde v Johannesburgu vídám naprosto pravidelně.

 

Retrográdním Merkurem je ovlivněna i technologie a proto buďte velmi pozorní při formulování e-mailů a textových zpráv, protože mohou být špatně pochopeny a můžete také pozorovat, že e-maily i testové zprávy mizí v Bermudském Kyber-Trojúhelníku J. Problémy mohou být s internetovým připojením, může spadnout počítačový systém – v zásadě veškerá technologie čelí přetížení.

 

Archetypálně retrográdní Merkur přeje lhářům, podvodníkům, švindlířům a zlodějům, což je další důvod, proč vám radím, abyste byli maximálně opatrní, když dojde na podepisování smluv či utrácení velkého množství peněz za drahé položky. Můžete mít také pocit, že jste klamáni, ačkoli nebudete. V komunikaci totiž může docházet k desinterpretaci a nedorozuměním a vy tak budete mít pocit, že vám někdo lže a že vás podvádí.

 

Pokud se nemůžete v tomto období vyhnout velkému nákupu nebo odložit podpis důležité smlouvy, pak vám vřele doporučuji konzultaci u astrologa, aby vám pomohl s načasováním této záležitosti tak, aby byla ve váš prospěch – „Dobré pro koho, špatné pro koho? Perfektní načasování tuto otázku zodpoví.

 

Merkur má dvě strany, ovšem vždy je viditelná pouze jedna a pokud je retrográdní, pak zacházíte s jeho „temnou stranou“ až k vysokému stupni. V průběhu tohoto cyklu se můžete ujistit, že lidé (včetně vás) odhalí své pravé barvy – dobré či špatné, takže raději pozorujte a nereagujte, dokud si nejste jisti, s čím „máte tu čest“. Merkur ovládá naší schopnost myslet a mluvit, naši paměť a náš úsudek. V této fázi nám tedy připraví výzvy, bude nám lhát, podvádět nás a okrádat o sílu, pokud mu dovolíme, aby nás vtáhl do víry, myšlení a přílišnému analyzování věcí, které vůbec neexistují nebo jsou nepravdivé. Odhalí vám to, jak moc jste k sobě pravdiví – Merkur je pouze katalyzátorem, který vám toto odkryje. Proto je toto období velmi mocné v oblasti léčení. Je to jeden ze stínových způsobů, kterým Merkur skrze nás pracuje. Věnujte náležitou pozornost komunikaci, protože věci nejsou jasné, mysl je zamlžená a to, co je vyřčeno může být špatně pochopeno, což může vést k nepříjemným či reaktivním situacím. Nedělejte unáhlená rozhodnutí, raději se vzdalte a znovu vše promyslete, případně zvažte své možnosti než učiníte rozhodnutí a začnete jednat.

 

Další stránkou Merkura je ta, která vám pomáhá růst, takže vás může podvodem přivést k tomu, abyste uvěřili, že jste někým, kým nejste. Díky meditaci, sebe analýze, diskuzi a pravidelné pečlivé práci se sebou však uvidíte, jakým šejdířem Merkur může být a vyrůst tak skrze tuto příležitost. Představte si Merkur, jak poskakuje nahoru a dolů celý rozesmátý a jásá: „Haha, mám tě!“ Ve skutečnosti vám ale zprostředkoval velmi hodnotnou lekci, která vás podpoří v růstu, když uvidíte, jak snadné pro nás je uvěřit věcem, které jsou naplněné snůškou blbostí a iluzí. Tyto iluze jsou ještě rozsáhlejší, když dojde na „hráče velké hry“ ve velkých průmyslech. To jsou opravdoví lháři, podvodníci a zloději našeho času.

 

Merkur ovlivňuje komerci, velký byznys, import/export, automobilový průmysl, dopravu, letectví, školství, vědu, vynálezy a vysokoškolskou obec – proto když si uvědomíte povahu Merkura, kterou jsem právě popsala, uvidíte dvě strany Merkurovy hry v klíčových společenských oblastech – vzdělání, komunikaci a obchodu. Jako příklad uvedu reklamu z prostředí velkých korporací: „Coca Cola je lepší než Pepsi“. Merkur se nás bude snažit přesvědčit o tom, kdo je lepší (nebo lépe řečeno - kdo je lepší lhář). Všichni rozumíme temné stránce reklamy. Pokud se na vnější svět podíváte z této perspektivy, pak uvidíte, jak mocný a aktivní Merkur je a jak jeho energie po celou dobu proniká do procesu myšlení, aniž bychom si to mnohdy uvědomili, protože funguje i formou podprahového programování. Většina lidí se rozhodne koupit určitý produkt aniž by to provedla vědomě. Jsou totiž „naprogramováni“ opakovaným sdělením – tím je semínko zaseto. Příště, když jdou do obchodu, koupí si s největší pravděpodobností to, co viděli v reklamě.

 

Merkur se umí „vyřádit“ s většinou společnosti. Proto je dobré naučit se s ním pracovat – tančit s ním jeho bláznivý tanec (Dr. Jekyll a Mr. Hyde) a říct mu: „Mám tě, haha! Prohlédl jsem tvou lež. Vidím do tvé hry a děkuji ti za vynalézavost, s jakou jsi mne vedl k víře, že jsem něčím, čím nejsem, protože nyní jsem tuto lekci pochopil.“ A tímto způsobem ovládnete Merkurovu energii. Buďte pozorní ohledně toho, o čem komunikujete a přemýšlíte a jak to ovlivňuje vaše činy a rozhodnutí. Dovolte Merkurově světlé stránce, aby vám pomohla vyrůst nad iluzi, falešnou víru a postoje, které jste díky jeho podvodu přijali za pravdu. Použijte sílu své znovunalezené pravdy na zcela nové úrovni a zcela novým způsobem. Věnujte čas úklidu vašich skříní, šuplíků a skladovacích místností a uspořádejte výprodej nebo nepotřebné věci věnujte charitě. Očistěte své okolní prostředí i vnitřní já a nastolte pořádek ve všech chaotických aspektech vašeho života, jak jsem vám již dříve doporučila. To vám umožní vytvořit prostor pro nové energie, které se vám začnou více odkrývat po 21. březnu a připraví vás na nové roční období.

 

Připojte se k naší skupině Palace of Peace na Facebooku, kde pro vás připravujeme pravidelné aktualizace, inspirativní články a pomoc při vašem udržení v léčivém proudu. Dále vám doporučuji znovu si připomenout Kosmické Zákony 17-23 (placený projekt PoP, pozn. MK), které vás lépe obeznámí s Planetárními energiemi. Zákon Merkura nyní uvidíte obzvláště jasně.

 

Šťastný úplněk a překrásný týden.

 

S Láskou,

 

Michelle

 

Zdroj: Michelle Manders (Eloff) – https://www.palaceofpeace.net/ - Newsletter ze 07.03.2012

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Marie Kuchařová (https://www.posvatnesrdce.cz/). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.