Michelle Manders (Eloff) - Saturn retrográdní

03.02.2012 20:06

 

(newsletter z 24. ledna 2012)

 

Drazí přátelé,

 

 

Všichni jsme na své správné cestě k „přehoupnutí“ všech věcí v roce 2012. Mám z nového roku pocit štěstí – přes veškeré zprávy o zkáze a temnotě v roce 2012, jsem si jistá, že toto bude rok fenomenálně pozitivní změny a transformace. Uvnitř sebe samé se cítím úplně jiná, spojená se svým vnitřním věděním, že letos můžeme překročit mnoho oslabujících a vysilujících vzorů. Vidím, jak se v mém životě začínají odhalovat změny, které jsem započala tím, že jsem si zvolila jiný výsledek (odlišným způsobem řešení věcí) a soustředění se na své cíle. Tak to nevzdávejte!


Mars je nyní již retrográdní v konstelaci s Pannou a cesta v očišťování našeho vnitřního světa započala. Máme 11 týdnů, abychom se dostali na dno (k podstatě) mnoha záležitostí. Psala jsem o tom ve svém posledním newsletteru

 

 

Saturn retrográdní

Tento retrográdní pohyb je doprovázen ještě jedním. 7.února se do zpětného chodu obrací Saturn ve Vahách a to téměř na 20 týdnů! Ještě než vás z toho „ranní mrtvice“ J - zhluboka se nadechněte a relaxujete. Je to báječná příležitost, jak se pomocí hlubokého léčení vyrovnat s oslabujícími vzory a zkušenostmi. To vše slibuje dlouhodobý přínos za předpokladu, že použijete disciplínu, trpělivost a houževnatost, které jsou nutné k překročení a zvládnutí jakékoli lekce či léčení všech zranění, které se momentálně otevírají.

 

Saturn je považován za velkého „zlomyslníka“, protože je nejdále od Země a je nejchladnější, nejtemnější, nejtěžší a nejhustší planetou. Archetypálně Saturn reprezentuje naše strachy a karmu a je také znám jako „Pán Času“ – proto trvá delší dobu než se dočkáme výsledků. Saturn je mistr těžkých úkolů a zaručuje, že ,pokud tomu věnujeme dostatek úsilí a času, získáme konečný obraz a ovládneme lekce, které vyvstanou. V době, kdy jsou v retrográdním pohybu současně Saturn i Mars, můžeme očekávat časy plné výzev. Dobrou zprávou je, že jsou obě planety od sebe asi 60°. Proto energie, kterou nyní věnujete svému osobnímu léčení, vám přinese nové příležitosti v době, kdy se Saturn obrátí do zpětného chodu. Chci zdůraznit, že toto období nám přináší neuvěřitelnou příležitost k léčení! Kombinace retrográdních pohybů těchto dvou planet vám odhalí, co už vám více neslouží, co jste nezvládali, s čím jste se ztotožnili a co jste neviděli, co však bylo ve vás a ovlivňovalo záležitosti a strachy, které pro vás představovaly největší výzvu. Je třeba oddat se procesu restrukturalizace života pomocí pořádku, disciplíny a trpělivosti, abyste se dostali až na samé dno (podstatu) svých strachů a abyste převzali zodpovědnost za to, co chcete změnit.

 

Saturn je v konstelaci s Vahami veleben (jinými slovy v nejlepší pozici), protože dodrží, co slíbil. Tento slib je však naplněn po delší době a je třeba odvést svou práci, abychom se dočkali výsledku. Proto vás tento retrográdní pohyb nabádá oslovit své strachy ohledně vztahů – všech vztahů! Je to příležitost podívat se zejména na ty záležitosti, kdy jste ve vztazích utekli před zodpovědností tím, že jste tyto vztahy zničili. Můžete také pracovat na pochopení svého pocitu osamělosti (přestože jste třeba ve vztahu) pramenícího z vašich strachů, který má za následek pocity deprese, izolace, těžkosti, mrzutosti a vyloženého cynismu. Tyto pocity často vedou k různým úrovním manipulace a k odmítání převzetí zodpovědnosti. Manipulace se projevuje jako pasivně agresivní chování, stažení se do pevné ochranné ulity nebo zastrašování motivované nezvládnutými či převzatými strachy, které přerůstají v přílišnou kontrolu, souzení a „generálské“ chování. Uvědomění si své motivace založené na strachu vydláždí cestu k úspěšnému léčení sebe i svých vztahů. Mějte na paměti, že vlivem retrográdního Marsu mohou dost dobře některé vztahy také konečně skončit - díky příjemnému vlivu retrográdního stavu v tomto období. Jakmile bude retrográdní Saturn za námi, uvidíte a sklidíte odměnu za využité příležitosti.

 

Nejlepší částí této příležitosti k léčení je to, že tím nemusíte projít sami! Ve skutečnosti je nejlepším způsobem spolupráce s ostatními a tzv. „sdílené břímě“. Díky sjednocení, partnerství a společným řešením lépe naleznete a vyléčíte všechna zranění!  Je velmi důležité, abyste nepodcenili sílu tohoto období sjednoceného úsilí a léčení. Ve světle tohoto jsem např. vytvořila podpůrné skupiny na Facebooku. Připojte se také k ostatním namísto abyste se izolovali ze strachu, že budete souzeni či kritizováni.

 
Následující část byla zkrácena – Michelle Manders Eloff informuje o svých webinářích a channellinzích. Uvádím pouze část, která by mohla být určitým vodítkem k tomu, co je pro toto období důležité (pozn. MK):

V úterý 31. ledna bude Marie Magdalena channellovat poselství „Úplně od začátku“ (vysvětlení, proč je nyní důležité začít úplně od nuly, s čistým štítem). Další důležitou lekcí je Pochopení svého plánu / úkolu (webinář tj. seminář vedený přes internet na webu Michelle).

 

19. ledna jsme začali první živý webinář školy Kosmických Zákonů. Začali jsme s prvními dvěma: Zákonem Spravedlivé Výměny a Zákonem Svobodné Vůle/Volby:

 

- Zákon Spravedlivé Výměny není primárně míněn jako férová výměna peněz za služby apod., ale především jako energie, kterou si s životem vyměňujete. „Váš Svět“, tzn. Vaše prostředí, je tvořené především vaší rodinou, přáteli, domovem, zaměstnáním apod. Co sdílíte se světem (magnetické pole energie určuje kvalitu života, který zažíváte) je vám spravedlivě vraceno – dostáváte přesně to, co dáváte. Proto dostáváte férově energii ve formě buď pozitivních zkušeností výměnou za pozitivní projekci energie nebo přesný opak. Tato férová výměna tvoří základ všech vašich dalších zkušeností a toho, jak prožíváte zbývajících 54 Kosmických Zákonů.

 

- Druhý Zákon určuje, že nemůžeme zažít a nezažijeme změnu, po které toužíme, pokud nepoužijeme svojí svobodnou vůli. Svobodnou vůli ve smyslu schopnosti vybrat si něco jiného, pokud toužíme po jiném výsledku – ovšem nejdůležitějším aspektem použití naší svobodné vůle je to, pokud ji převedeme v ČINY! Použití svobodné vůle znamená učinit rozhodnutí a potom podle toho JEDNAT. Můžeme volit jakkoli, ale nic se nezmění, pokud S TOUTO VOLBOU NĚCO NEUDĚLÁME. Většina lidí je příliš samolibá, vystrašená, nevědomá nebo špatně informovaná, aby si skutečně uvědomila fakt, že ČIN PODPORUJE VOLBU a UNIVERZUM PODPORUJE ČIN. Mluvím ze zkušenosti, protože přesně tohle jsem musela udělat, aby se projevila změna, po které jsem toužila. A to se teď děje. Od okamžiku, kdy jsem začala jednat podle mnoha svých voleb se událo mnoho změn a trvalo jen velmi krátký okamžik než se tyto změny projevily. Musela jsem se ale aktivně oprostit od disharmonických, negativních a vysilujících aspektů svého života „v pekle“, abych se mohla dostat tam, kde jsem teď a moje úsilí se TOOOOLIK vyplatilo! J Došla jsem k úplnému pochopení a přijetí toho, že pokud nejsem připravena vyvinout požadované úsilí k projevení toho, co jsem si zvolila, pak musím „sklapnout“ a nestěžovat si každému na to, jak těžký mám život. Vím, co chci, takže za tím jdu a můžu zodpovědně prohlásit, že mi v tom velmi pomohlo právě učení těchto Zákonů.

 

To je ode mne pro dnešek vše.

 

Se spoustou lásky,

Michelle

Zdroj: https://www.palaceofpeace.net/

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky přeložila Marie Kuchařová (https://www.posvatnesrdce.cz/). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem a to za podmínky, že u reprodukovaného celku bude připojeno celé znění této “Poznámky”

včetně aktivního odkazu na výše uvedené webové stránky. Děkuji za pochopení a respektování této podmínky. Kéž vám tento překlad pomůže při dalších krocích na vaší cestě.