Michelle Manders (Eloff) - Retrográdní Mars

19.01.2012 22:34

 

Drazí přátelé,

 

Toto je poslední týden, kdy se planety pohybují vpřed. Přesto je už teď cítit „stínové“ období, jak Mars zpomaluje před svým 11týdenním retrográdním cyklem v Panně, který začíná 24. ledna a proto se ujistěte, že všechno, co jste chtěli na začátku roku začít, je hotové, protože nás čekají jistá zpoždění.

 

Stejně jako u každého jiného retrográdního cyklu se věci zpožďují a zpomalují nebo „couvají“. To nám však přináší příležitost uvědomit si, přehodnotit, zreformovat a přebudovat klíčové záležitosti z minulosti. Z toho důvodu se vrací nevyřešené záležitosti k opětovnému zpracování. Téma těchto záležitostí je dáno tím, která planeta a ve kterém znamení se vrací. Mars v Panně přináší do popředí spory, „boje“ a minulé činy ve vztahu ke zdraví, očistě, procedurám, logice a vnímání dokonalosti či nedokonalosti, které nebyly náležitě a zcela vysloveny. Mars je bůh války a reprezentuje agresi, výbušnost, válku, boj, zbraně, nože, akci, činnost, nezávislost a iniciativu. Panna reprezentuje logiku, analytické procesy, očistu, dokonalost, denní rituály, medicínu, zdraví, léčení, drobná zvířátka, kritiku a zdokonalování. Panna volá po racionalitě a potřebuje věci metodicky analyzovat – rozebrat je na malé kousky, aby je mohla náležitě zpracovat. Vzhledem k momentální retrográdnosti tudíž můžete očekávat, že zažijete nebo budete svědky nesouhlasu a bojů ohledně vnímaných nedokonalostí, náhlé výbuchy v reakci na kritiku a hnidopišství, špatnou péči o zdraví a špatné provádění denních rituálů či každodenní rutiny. Přílišné analyzování procedur, přílišná kritika sebe i druhých může také vést k narušení či absenci spořádaného života.


Nejlepší způsob, jak se v tomto období zachovat, je zaměřit se na otázky léčení točící se kolem výše uvedených témat, stejně jako se koncentrovat na ukáznění sebe samých v rutinních činnostech, což nám pomůže v očistném procesu. Každodenní zapisování svých zkušeností je skvělý způsob, jak dát správnou perspektivu tomu, co právě analyzujete, a zjistit, o co ve skutečnosti jde. Jelikož vás retrográdní pohyb drží zpět v minulosti, je toto skutečně velmi prospěšný čas k pátrání a léčení těch částí sebe samých, které vás paralyzují. Jinými slovy, jste podporováni k hlubokému ponoru a objevení toho, co sabotuje vaší schopnost začít jednat a zahájit nové zkušenosti. Říkám to i proto, že Mars reprezentuje také akci, iniciativu a nezávislost na jiných věcech. Panně vládne planeta Merkur, která ovlivňuje myšlenky a komunikaci. Proto pochopení, jaké negativní myšlenky, postoje a programy motivují vaše činy je extrémně osvobozující – zejména pokud tyto myšlenky způsobují činy, které vedou k neshodám, bojům, kritice a iluzornímu vnímání toho, co je skvělé a přijatelné.


Často se oddáváme negativním myšlenkám založeným na tom, co si myslíme, že od nás svět vyžaduje, a vyvíjíme na sebe proto obrovský tlak, abychom byli pro svět „perfektní“. Toto znemožňuje naší schopnost žít autenticky a aktivně začít to, co nám dovolí cítit nezávislost a bezpečí. To se zrcadlí v našich vztazích na všech úrovních a v těchto obdobích se to děje výrazněji než jindy. Proto vám chci dodat odvahu k tomu, abyste těchto 11 týdnů využili k pochopení věcí, které kazí vaší schopnost být nezávislým jedincem a konstruktivně a logicky analyzovat s tím spojené negativní naprogramování. Vyslovte, jak definujete pojem „být dokonalý“. Sledujte, jak přespříliš analyzujete situace, sebe i druhé, což vede k nadměrné kritice a bolesti všech zúčastněných. Tyto druhy negativních myšlenek a činů ovlivňují naše fyzické, emocionální, mentální i duševní zdraví, protože ničí naše sebevědomí a zanechávají v nás pocit, že jsme závislí a nedokonalí a tudíž neschopní udělat to, co nás osvobodí od temnoty a našich minulých zranění.

 

Mars nás odděluje od věcí a vyzývá nás k boji za to, co je správné. To je další důvod, proč vás nabádám k tomu, abyste se zamysleli a restrukturalizovali to, co je pro vás perfektní. Díky prosekávání se iluzemi jste schopni určit, co u vás bude a co nebude fungovat. To vám připraví cestu k novým věcem, které následně přijdou. Odevzdáním se tomu, aby vás život oddělil od lidí, míst a záležitostí, které vás ničí, přeměníte výzvu a boj na dynamickou novou příležitost, zažít něco svěžího a nového. To však bude ještě chvíli trvat, takže buďte trpěliví a vytrvalí. Obklopte se lidmi a zážitky, které jsou pozitivní a povznášející a které vás pozitivně ovlivní v překonání dlouho trvajících výzev z vaší minulosti. Vytvořte nebo se připojte k podpůrné skupině nebo spolupracujte s podobně smýšlejícími lidmi, kteří jsou také určeni k prolomení starých vzorců a očištění vzorců paralyzujících. Když to uděláte, použijete svobodnou vůli tím, že si zvolíte dělat věci jinak a oddáte se této volbě. Čin vaši volbu podpoří. Můžeme učinit tolik voleb, kolik chceme, ale dokud nezačneme jednat podle naší volby, nic se nezmění. Často je nejnáročnější část - učinění volby - překonána strachem z nedokonalosti či z chyby. Dokažte si, že tuto negativní afirmaci můžete změnit.

 

Nedávno jsem channellovala nový materiál vedený Mistry Zlatého Orákula. Jedním z hlavních výstupů, které mi to přineslo, bylo to, jak se stydím za to, že chci žít život, který mi umožní svobodu dělat cokoli, co mi přinese radost, štěstí a klid, protože to znamená, že potřebuji pohodlnou úroveň finanční nezávislosti, abych to mohla zažít. To je doprovázené přehnanou „pomocí“ viny. Vidíte, byla jsem vychovávána ve víře, že musím celý život každý den tvrdě pracovat a že bez krve, potu a slz ničeho nedosáhnu. Viděla jsem, že můj otec toto vždy dělal a dodnes počítá každé penny a žádný ze svých snů si nesplnil. Pochopila jsem, že můj stud vyplývá z pocitu viny, že mám lepší život než mí rodiče a ti, co jsou „méně šťastní“ než já. Jak mi to poslouží? Neposlouží. Vše, co to vytváří, je rozhořčení a stres ohledně práce a negativní pocity selhání vůči sobě. Proto vítám retrográdní pohyb Marsu jako příležitost očistit tyto programy a začít nově pracovat se svým přístupem k realizaci mých snů bez pocitu studu a viny! J

 

Přeji vám nádherný týden!
Se spoustou lásky,
 

Michelle

Zdroj: https://www.palaceofpeace.net/

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky přeložila Marie Kuchařová (https://www.posvatnesrdce.cz/). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem a to za podmínky, že u reprodukovaného celku bude připojeno celé znění této “Poznámky” včetně aktivního odkazu na výše uvedené webové stránky. Děkuji za pochopení a respektování této podmínky. Kéž vám tento překlad pomůže při dalších krocích na vaší cestě.

 

Virgo