J.H.: Energie v říjnu 2013

08.10.2013 14:44

Energie  v říjnu 2013

Jennifer Hoffman

 

Uběhl další měsíc tohoto roku, jenž byl zdrojem četných příležitostí k léčení, čištění a propouštění. Září bylo měsícem, na nějž jen tak nezapomeneme, a nyní vstupujeme do dalšího měsíce, který začíná retrográdním stínem Merkuru a další aktivitou, které nás dovedou do nadcházejících zatmění  a  listopadového kvadrátu Uran/Pluto.

(Pozn. překl.: v ČR polostínové zatmění měsíce v noci z 18. na 19. října  /úplněk/.  3. listopadu 2013 /novoluní/  nastane tzv. hybridní zatmění Slunce, které bude pozorovatelné v Africe.)

Možná se ptáte: „Skončí to vůbec někdy?“ a odpověď zní „ano“ i ,,ne“. Cykly svým způsobem končí, protože s tím, jak se uzavírají, se současně stávají  vstupní branou dalšího cyklu. Proto je snaha o zahlédnutí konce tak neproduktivní -  musíme chápat, jakým způsobem konec vytváří nový začátek.

V Předpovědích na rok 2013 jsem psala o tom, že bychom měli opustit ono paradigma léčitele-mučedníka, a též jsem psala o tomtéž v jiném textu v r. 2011, vlastně o tom píši v různých článcích od r. 2009. Ten čas přišel, ačkoliv – jestli rozhněvané a na strachu založené reakce, které se objevily na můj nedávný příspěvek na facebooku, kde jsem psala na téma potřeby ukončení dohod duší a osvobození se z potřeby  léčit druhé,  jsou náznakem, jak to lidé cítí – je v lidské potřebě být léčivou silou v životech druhých lidí stále ještě obsažena velká dávka ega. Přesto, ten čas nadešel a budeme mít (počínaje 1. říjnem) další příležitost to propustit, a to až do konce roku.

V říjnu jsou nám k dispozici různé stezky, v závislosti na tom, jaký další krok si vybereme. Můžeme zkoumat několik stezek, pokud jsme se ještě nerozhodli, co je pro nás důležité a co opravdu chceme. Je čas opustit staré vzory, přístupy a způsob existence? Věříme v tomto dění sami sobě, druhým a vesmíru? Vážně se to všechno chystá  rozpadnout, a jak to bude vypadat? A jak to bude vypadat, pokud se  to nerozpadne? Myslím, že jsme všichni znechucení, protože neznáme odpovědi na tyto důležité otázky a stojíme na tekutém písku (neboť 3D paradigma je odstraňováno) a pokoušíme se udržet si opěrný bod, zatímco se zároveň snažíme zjistit, kde je nějaké další bezpečné místo, na němž lze stát.

Právě proto budou říjnové nespočetné stezky a příležitosti buď zdrojem radosti, nebo skutečnou výzvou (i to je vlastně požehnání). Zdrojem radosti jsou, jestliže využijeme těchto různorodých možností k rozhodování z perspektivy toho, co nás posiluje a podporuje. Výzvou budou v případě, že se pokusíme přilepit na cokoliv, co považujeme za trvalé, nebo o čem se domníváme, že nás ochrání před provedením změn. Dobrý způsob, jak zjistit,  kde k tomu dochází u vás, je podívat se na cokoliv, čemu vzdorujete,  co „mačká vaše tlačítka“, co vás umí rozzlobit nebo proti čemu máte potřebu se bránit.

Pro ego je nesmírně těžké se vyrovnat s konceptem božství,  sebe-uvědomění, osobního posílení, a my se nyní nacházíme mezi dvěma světy, protože si sice přejeme ten vyvinutý svět s vyšší frekvencí, jenže se nechceme vzdát toho, co nám brání v přístupu do něj. Takovýto pohyb tam a zpátky je velice frustrující a část této frustrace vzniká díky našemu vytrvalému lpění na paradigmatu léčitele-mučedníka, což je něco, co nelze vzít s sebou do vyšších dimenzí, jejichž energie vyžaduje, abychom byli „uzdravení a celiství“, a každý je odpovědný jen za své vlastní léčení.

V tomto měsíci zakoušíme, poprvé, silný tlak na propuštění „starých“, hustých energií. Což neznamená, že je nám to nějak vnucováno, jedná se o důsledek nahromadění výše-frekvenčních energií, které integrujeme již celé měsíce. Toto rozšířené, lehčí vlnění s vyšší frekvencí stlačuje hutnější energii, kterou v sobě též máme,  koncentruje ji tak, abychom si  ji a její přítomnost v našem energetickém poli nepřehlédnutelně uvědomili prostřednictvím její manifestace v našem životě.

To může vést k nečekaným emocionálním, fyzickým a mentálním problémům, jež vznikají, aby nás donutily věnovat pozornost vzorcům, modelům, myšlenkám a přesvědčením,  které stojí mezi námi a naším dalším krokem. Jakmile  si dáme nějaký záměr, všechno, co nás blokuje, se vynoří za účelem přehodnocení a propuštění, a jestliže na takový podnět nereagujeme činem, bude se prostě hromadit, dokud nebude tak znatelný,  že nám nezbude, než něco udělat. Světelná energie vytlačí onu hutnou energii z naší cesty – tak či onak.

Pohybujeme se po cestě evoluce dále, než jsme  došli kdy dříve, a již není návratu. Počínaje říjnem máme spoustu nabídek podporujících změnu na hluboké úrovni, čehož můžeme využít dobrovolně a zvládnout změnu s elegancí a lehkostí, nebo přizveme chaos a drama, to vše podle toho, kolik je v nás strachu a odporu.

Je ten správný čas, jen musíme nalézt odvahu provést změny a zvyknout si na přeměnu, která nás vyvádí z naší pohodlné zóny do té nepohodlné. Struktury udržující naši realitu odpadávají, zatímco měníme záběr a rozpětí své reality.  Je pro nás skutečné to, co za „reálné“ považujeme, všechno je to iluze. Když měníme svou realitu, zveme jinou iluzi, aby zaujala její místo. Vlastně se pouze pohybujeme mezi různými iluzemi, z nichž každá je vytvářena a posilována naším záměrem, přesvědčeními a myšlenkami.

Klíčová otázka měsíce října zní: „Jste vyvinutí nebo zapletení?“  Být vyvinutý  vyžaduje odstup, nadhled, přijetí a  žádné posuzování. Jsme-li zapleteni, snažíme se  ovládat sebe i druhé, bojíme se výsledku, vzdorujeme přeměně, bojíme se věřit sobě i vesmíru.  Již známe všechno, co potřebujeme k vytvoření toho, co si přejeme, stačí se jen s tím spojit z oné pozice síly a uvědomělosti našeho božského Já – celistvého a úplného.

V říjnu můžeme začít zažívat život s „lehkostí“, pokud propustíme posuzování a strach, a rozhodnutí o tom, zda je něco dobré nebo špatné, odložíme až na dobu, kdy uvidíme celý složený obraz. A taková lehkost přichází se záměrem, protože si pamatujeme, že jsme právě teď v plném módu spolu-tvoření, tudíž se uskuteční jakýkoliv náš záměr.

S ukončením dohod duší a karmy, povinností léčit, kdy jsme si vnutili sami roli utrápeného léčitele, máme volnost se nechat naplnit radostí, silou a být šťastni. Jakou podobu to má ve vašich očích? Máte nyní moc to stvořit a být příkladem takového lehkého, naplněného a celistvého života. Zvolte si to, co vám nejlépe poslouží, a pokud se  vám to nebude  líbit, vyberete si jinou iluzi. Můžeme ji učinit tak silnou, jak chceme... je tedy na čase snít velké sny...

Přeji vám krásný měsíc.

Copyright ©2013 Jennifer Hoffman & Enlightening Life OmniMedia, Inc. 
https://enlighteninglife.com 

(Reprodukce českého překladu v nezkrácené podobě je povolena pouze pro bezplatné/nekomerční webové stránky, a pokud je připojen aktivní odkaz na původní zdroj/autora a tato poznámka - pro https://www.reiki-centrumpraha.cz/ přeložila Lucka K.) 5. 10. 2013