Fragment ze Solařina Surfreportu - únor 2013

05.03.2013 02:40

 

Naše první kroky do nové krajiny

 

Únor je měsíc silného pocitu vynoření se. Vynoření značně proměněného vnitřního jádra naší bytosti do silně se rozšiřující nové vnější krajiny. Naše pozornost se nyní přesouvá z vnitřního na vnější. Začínáme přinášet do vnějšího světa TO, KÝM JSME TEĎ. POSVÁTNÝ ODDECH NYNÍ OFICIÁLNĚ KONČÍ a my děláme své první kroky do naší nádherné Nové krajiny. A děláme je jako Opravdoví!

Někteří z nás stále ještě žijí ve staré pohádce. To není náš Pravdivý příběh a není to ani náš Nový příběh. Není to tak, že by naše Staré příběhy nebo pohádky byly špatné; jsou to prostě jen příběhy, které už ztratily platnost.

Když žijeme v neplatném/prošlém příběhu nebo staré mytologii, jsme neustále ovlivňováni nevědomými pozůstatky emocí, které jsou zakotveny v naší staré mytologii. Když se tyto staré emoční pozůstatky objeví, spustí dávno prošlé emoční reakce, které je potřeba ihned odložit, protože nejsou TO, KÝM JSME TEĎ.

Musíme si být neustále vědomi toho, zda žijeme naši starou pohádku nebo náš Pravdivý příběh. Naše stará mytologie nás váže k minulosti a zdržuje nás od toho, abychom plně obývali TADY a TEĎ.

Naše kolektivní mytologie tyto iluze posiluje. Sisyfos musel před sebou nepřetržitě valit obrovský balvan až na vrchol hory, aby se pak bezmocně díval, jak se kutálí dolů. Velká láska mezi Romeem a Julií skončila smrtí jich obou. Isis a Osiris byli rozděleni, když se Osiris rozhodl odejít do Podsvětí. Tyto příběhy a mnoho dalších představují archetypy, které ovlivňovaly naši víru v to, co je možné.

Naše stará mytologie nám neustále podráží nohy, když se snažíme udělat krok do Nové krajiny. Zakopáváme o své meče nebo se zamotáváme do svých kápí nebo nám naše koruna sklouzne přes oči a zakryje výhled. A ačkoli i lidé kolem nás možná stále podporují naše staré pohádky, jsme to my, kdo je udržuje naživu. A my jediní se můžeme rozhodnout, že z nich vystoupíme.

V tomto roce máme jedinečnou příležitost k naprosté obnově sama sebe a znovuobjevení svých životů tím, že je přesuneme na opravdovější kolej. Proto je tak důležité a zásadní, abychom opustili naši starou mytologii co možná nejrychleji. Nemusíme vytvářet novou mytologii; prostě píšeme náš Pravdivý Věčný Příběh s pomocí čisté esence toho, KDO JSME. Tento Nový příběh přichází přímo z našeho srdce. A takto manifestujeme naše Nejdivočejší sny a ještě mnohem mnohem více!

V Nové krajině probíhá neustálé převracení. Díky tomu nemůže nic dlouho zůstat v neměnné poloze. Máme pocit, že se všechno daří a v příštím momentě nic nefunguje. Děláme si plány do budoucna a ony nevyjdou. Domníváme se, že nás lidé mají rádi a pak to vypadá, že nás nemá rád nikdo. Jakmile si myslíme, že víme, jak se teď věci mají, zjistíme, že je to jinak. Tak se stává nemožným ukotvit naše bytosti v jakékoli stabilní pozici, protože v tomto bodě v čase prostě takováto stabilní či trvalá pozice, které bychom se mohli držet/ulpět na ní, neexistuje.     

Naše první kroky v nové krajině můžeme pociťovat jako projížďku na divoké horské dráze se spoustou nečekaných zvratů - jedeme strmě vzhůru a pak střemhlav dolů a pak se obrátíme vzhůru nohama. Náhle se naše horská dráha zastaví a pak se rozjede směrem, který vypadá jako couvání! Ale není to couvání, je to obrácený směr vpřed. Na téhle divoké horské dráze je někdy trochu moc adrenalinu, ale taky je svým způsobem zábavná.

Únor je krátký, ale je to měsíc mimořádného potenciálu a rychlého tempa. Tento měsíc nám přináší sérii zelených světel na semaforu a podivuhodné příležitosti „mimo mapu“, takže se můžeme pohybovat vpřed novými jedinečnými cestami a způsoby. Celý měsíc je o velkém pohybu vpřed příjemně vysokou rychlostí.           

Solara

www.nvisible.com

• • • • •

Úplný Solařin surfreport na únor 2013 a týdenní aktualizace jsou k dispozici za předplatné v angličtině, němčině, maďarštině, portugalštině, ruštině a španělštině na https://www.nvisible.com/

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Ivana M. (https://www.transformace.info/). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.