Balanc

24.07.2014 19:19

 

 

Milovaná Posvátná Srdce,

 

 

poslední dobou se s vámi setkávám stále méně. Je to proto, že mám pocit, že se v poslední době objevuje čím dál méně příspěvků, které by rezonovaly pravdou a přinášely něco nového. A něco sama napsat? To se zdá být ještě daleko nemožnější. Dříve jsem psala, protože vždy přišla inspirace, věci zapadly na své místo, já si sedla a napsala to. A většinou jsem s tím byla spokojená a mělo to řekněme "delší dobu platnosti". Tahle doba (poslední týdny a měsíce) je ale jiná. Velmi zvláštní - jednu chvíli je všechno skvělé, daří se vám a jindy jakoby bylo všechno postavené na hlavu. Když se pokusíte nějaké téma uchopit, za chvíli je všechno jinak. Probudíte se, celý den je na draka, ale večer najdete svůj klid a vše je zase v pořádku - někdy pár hodin, jindy jen pět minut a vše je zase jinak. No ale když nic jiného, alespoň mám o čem vám zase jednou napsat :-D.

Pokud se vám děje totéž, tedy že je pro vás velmi obtížné najít rovnováhu, věci jsou jako na hlavu postavené, co fungovalo, nefunguje a když už už ztracený balanc najdete, tak za pár okamžiků je zase pryč, tak nezoufejte. Neznamená to, že něco děláte špatně. Vůbec ne! Prostě to tak je. A podle aktuálních zpráv i zůstane. (Ach jo.) V první chvíli docela frustrující, co? Na druhou stranu někdy se člověku uleví, když si uvědomí pravý stav věcí. Ne, neznamená to, že naše nálady a pocity musí být stále jako na houpačce. Jen jde o to zvyknout si na tuto situaci a "vyladit si radar", který nás vždy nasměruje k rovnovážnému bodu, ve kterém budeme nejen ve vnitřním klidu, ale zároveň budeme jasně vyladěni na naši intuici a na vnímání přicházejících zpráv a energií. Věřte, že je jen velmi málo lidí (pokud takoví vůbec jsou), kteří tímto vším už prošli a nyní si mohou "pískat". Ale určitě to zvládneme. 

 

Za sebe můžu poradit jen těchto pár jednoduchých věcí:

1) To, jestli jsme správně vybalancovaní, se pozná jen v interakci s ostatními, ideálně s vlastní rodinou nebo s těmi, které úplně "nemusíte", protože to je skvělý zátěžový indikátor ;-), ale zase na sebe přehnaně netlačte. Neměla by v tom být žádná křeč ani nátlak. Já si jako protipól dopřávám setkání i s lidmi, se kterými se komunikuje lehčeji, ale zároveň si s nimi mám co říct a můžeme si vzájemně "svítit". A ano, někdy je dobré si také tak trochu "zapoustevničit".
2) K rovnováze může pomoct spousta nečekaných věcí a jiné vyzkoušené mohou "selhat". Co však zabírá (alespoň u mne) vždycky, to je příroda - voda, vítr, čerstvý vzduch, sluníčko, pěstování vlastní úrody... a ano, dostatek spánku nebo nějaká ta mňamka. A když je potřeba ještě kousek přidat, popovídání s někým blízkým nebo objetí a pusa dokážou také skvěle spravit náladu.
3) Zjednodušte si život. Vytvořte si příjemné zázemí - domov, kde je vám dobře a který je v souladu s vámi, energie v něm příjemně proudí, máte tam svůj kout a kousek přírody - bude mnohem snazší být v klidu. A dělejte jen ty věci, které vás baví a když jste na ně správně naladěni, případně když vnitřně cítíte, že je prostě máte udělat. To platí o všech činnostech - od úklidu až po setkání s přáteli (i "nepřáteli"). 
4) Nenechte se přehltit. V žádné sféře. A o informacích to platí dvojnásob. Ze všech stran se na nás řítí spousta zpráv. Ne všechny jsou však pravdivé a hlavně důležité. A teď nemluvím jen o TV zprávách, ale i o spoustě dalších. Všude je plno konspiračních teorií, channelingů, předpovědí nebo proseb o podporu, sdílení. Zapněte si radar a proplouvejte tím. Pokud je něco důležité (z jakéhokoli důvodu), poznáte to. Nemusíte číst, vidět a slyšet úplně všechno. Je to nejen plýtvání časem, který můžete použít na jiné věci, ale často je to právě to, co nás vyvádí z rovnováhy nebo nás to jen zbytečně mate a svádí z cesty. Když se při výběru budete řídit intuicí, skvěle jí tím posílíte a navíc vám zbyde čas na jiné věci - možná úplně prosté, ale mnohem důležitější. Než poplašnou zprávu (i když třeba pravdivou, ale která mi ničím nepomůže, neposílí mne a ani jejím přečtením nic nezměním nebo nikomu nepomůžu), to si radši udělám čaj z čerstvých bylinek, projdu se bosky po trávě a čichám k růžím, mátě a rajčatům - naberu tím sílu a klid a prospěju tak sobě i svému okolí.

Mohlo by se zdát, že tento článek je protikladem k tomu minulému (vnitřní klid). Ne, není. Tam uvnitř je místo, kde panuje opravdu hluboký klid. Jenže nic není doopravdy stálé, svět se neustále mění a děje se velmi mnoho věcí. Takových, které nás ruší, ponoukají, vyvádějí z rovnováhy. Prostě nežijeme každý zvlášť na pustém ostrově a čím více jsme oddaní volání své duše, tím víc jsme zapojení do vytváření klidu a míru - nejen v sobě, ale i ve vztazích a situacích. A tak přicházejí stále nové a nové podněty a my (téměř "do zblbnutí") znovu a znovu děláme svou "práci" - prožíváme, rozkrýváme, osvětlujeme, odpouštíme... den co den. A tak jak bylo (a stále je) důležité mít svůj vnitřní bod plný klidu, tak teď je prostě dalším krokem i vnější balanc, respektive jeho stálé hledání, protože se neustále posouvá. A pokaždé, kdy se vám podaří tyto dva body propojit, jásejte, smějte se, radujte se a prodýchejte to. Brzy to začne na novo :-D.

Pamatujte, nejste v tom sami.

S láskou,

 

M.

 

Pro www.posvatnesrdce.cz Marie Kuchařová