Saturn zpátky ve štíru

16.06.2015 22:28

ASTROLOGOVO PONDĚLÍ
Saturn zpátky ve Štíru, Back to the future



Nevstoupíš dva krát do stejné řeky... a když ano, jsi jiný a nebo je to jiná řeka. Saturn se procouval úspěšně Střelcem a nyní vejde zadními vrátky do Štíra. S novými zkušenostmi, se zážitky z poslední doby, jiní, ale pořád přece jen ti stejní se vracíme ke své řece. K ponorné řece, která, zdálo se ještě v prosinci, odnáší všechno ští...ří neřádstvo s sebou do hlubin nevědomí. Tak jako každá voda zase někde vyjde na povrch, jen nevíme, kdy se vynoří, mohou se od pondělního rána vracet různé situace, lidé a momenty z roku 14.

Nezoufejme si, dobrá zpráva je, že už jsme o hodně velký kus dál. Mnoho jsme se neučili, zvládli spoustu grifů a technik, nabrali síly. A tak se dívejme na několikatiměsíční období se Saturnem ve Štíru, které se bude zhruba krýt s letními prázdninami, jako na čas, ve kterém si máme potvrdit nastoupený kurz a zvolenou cestu. A kde nemáme, tam se definitivně rozhodnout (do září je dlouhá doba, ale uteče to jako voda). Kdo čeká štíří prověřování, vyžadovanou pravdivost (hlavně k sobě jakožto hybateli všeho důležitého) a těžkosti (nějaký smysl ta doba pro Saturn i pro nás mít musí, jinak by nenastala), ten se dočká. Ale doufejme, že to bude jen slabý odvar toho, čím jsme si prošli v letech 13 a 14.

Mělo by tentokrát jít o potvrzení, ujištění, prověření (se) a odhození posledních závojů a zábran, které zbývají k té opravdovosti. Nečeká se, že to zvládneme za den či týden, dostali jsme na to celkem pěknou lhůtu. Tak se nebojme a naučme se pracovat s časem. Neleknout se, porozumět tomu, co se po nás chce, nespěchat, rozložit si úkoly a aby byl Saturn rád, věnovat pečlivost a náležitou formu tomu, co budeme konat.

Zpětný Saturn ve Štíru nám ale také připomene dobré zážitky i lidi. Umožní dostat se k podstatě a ke kořenům toho, nad čím hloubáme a nemůžeme přijít na příčiny a důvody, jako by na nich záleželo. Pokud záleží opravdu, brzo zjistíme vše potřebné. Štíří Saturn posiluje vztahy a vazby, které mají smysl. Proto se k ledsčemus vrátíme z jiné strany a třeba budeme překvapeni, že věc, člověka, děj nebo proces uvidíme jinak. Ještě je něco, na co bychom si ale měli dát pozor, neklouznout do starých kolejí zvyků a železné košile konání, ale z toho starého vybrat jen to, co se bude hodin do naší nové doby.

Našimi spojenci hned na začátku budou Slunce s Marsem v Blížencích, ke kterým se přidala v neděli po svačince i Luna. Tedy přímost, jasnost, pravdivost, spontánnost. Tak hodně odvahy!